boxed
border
https://www.lydiastrimsalon.nl/lydiastrimsalon.nl/wp-content/themes/anya-installable/
https://www.lydiastrimsalon.nl/
#77b238
style3

Soorten behandeling

de-salon

Welke behandelingen zijn er en wat houden die behandelingen in.

In Lydia’s Trimsalon kunt u terecht voor een veelvoud van behandelingen. De keuze van de behandeling hangt af van de soort hond, de vacht en de voorkeur van u als baas.

Bij het bepalen van de gewenste vachtverzorging zijn wij voorstander van het volgen van de rassenstandaard. Natuurlijk heeft u de keuze om hiervan af te wijken. Dit kan wel gevolgen hebben voor de vacht.

De behandelingen die in onze trimsalon worden aangeboden, staan hieronder beschreven.

Plukken:

Honden met een plukvacht hebben meestal een zachte, wollige ondervacht, met een bovenlaag van harde, draadachtige haren. Deze draadachtige haren noemen we de “plukvacht” en deze moeten regelmatig verwijderd worden. Dit doen wij door deze haren er met de hand of met een trimmes uit te trekken. Dit gebeurt uiteraard alleen wanneer de vacht plukrijp is en deze haren dus ook los genoeg zitten om ze uit de vacht te trekken zonder de hond hier pijn mee te doen. Plukken is vrij arbeidsintensief. De hele hond wordt geplukt totdat de hond alleen nog maar de ondervacht heeft. Deze behandeling moet normaal gesproken zo’n 2 maal per jaar worden uitgevoerd. U kunt er ook voor kiezen om uw hond te laten strippen.

Strippen:

Bij strippen wordt, net als bij het plukken, het dode haar verwijderd. Alleen wordt dan niet 2 maal per jaar de hele bovenlaag verwijderd maar zo’n 4 maal per jaar de helft van de bovenlaag. De ander helft laten we nog staan. Hierdoor wordt de vacht van uw hond niet ineens van lang naar heel kort. Wel ziet uw hond er goed verzorgd uit met nog een volle vacht. Na +/- 3 maanden komt u terug en plukken wij de rest van de vacht weg. U zult zien dat de vacht die wij als eerste hebben geplukt voor de helft weer is aangegroeid en uw hond is wederom niet kort/kaal maar zeer goed verzorgd. Strippen is uitermate geschikt voor honden die bijna geen ondervacht hebben.

Knippen:

Knippen houdt in dat we met behulp van een trimschaar de vacht van uw hond in model brengen.

Scheren:

Scheren houdt in dat wij met behulp van een tondeuse de vacht van uw hond in model brengen. Hierbij mak en wij gebruik van verschillende scheerkoppen waarmee de lengte van de vacht bepaald kan worden.

Effileren:

Effileren betekent letterlijk: uitdunnen. Een effileerschaar heeft aan één of beide zijden een getand blad waardoor niet de hele lijn geknipt wordt, maar alleen die plekken waar de scheerbladen elkaar raken. Met effileren is het mogelijk de vachtlengte in te korten zonder dat daarbij een duidelijke kniplijn te zien is, hetgeen bij het knippen met een gewone schaar wel het geval is. Ook kan de overgang van kort naar lang haar op een vloeiende manier verkregen worden of kan de vacht op plaatsen waar het erg vol is worden uitgedund.

Knippen, Scheren en Effileren:

Vaak worden deze 3 technieken gezamenlijk gebruikt om uw hond in een goed model te krijgen, met als resultaat een strak afgewerkte vacht.

Kammen/Borstelen:

Kammen en borstelen houdt in dat door het gebruik van de juiste kammen en borstels de vacht van uw hond wordt verzorgd en ontklit. Dit lijkt heel eenvoudig maar is vaak een groot probleem doordat er te oppervlakkig wordt gewerkt. Dit betekent dat uw hond er op het oog goed uitziet maar dat er in de ondervacht snel verviltingen plaatsvinden met alle gevolgen van dien. Een goede borstelbeurt neemt heel veel tijd in beslag aangezien je echt alle plekken laag voor laag moet hebben behandeld. Onderschat dit dus niet. Wij doen dit graag voor u.

Wassen/Föhnen:

Honden die bij ons komen voor een complete behandeling worden altijd gewassen met een speciale shampoo. Indien de vacht het vraagt, wordt tevens een conditioner aangebracht. Aansluitend wordt de vacht droog geföhnd. Eerst met een waterblower en vervolgens met een echte föhn. Indien u de hond alleen komt brengen om te wassen dan kan dit natuurlijk ook maar dan zal de hond klitvrij moeten zijn.

Nagels Knippen:

Tijdens een complete behandeling worden (indien noodzakelijk) ook de nagels geknipt. Mocht u het tussendoor nodig vinden de nagels van uw hond te laten knippen, dan kunt u altijd even binnen lopen. Voor de vaste klanten doen wij dit gratis.

Ontvlooien/ teken verwijderen en preventief behandelen:

Indien uw hond vlooien of teken heeft kunt u bij ons terecht om dit te laten behandelen. Hieraan zijn wel extra kosten verbonden aangezien we rekening moeten houden met de hygiëne binnen de trimsalon. U wilt toch ook niet dat uw hond van het trimmen terugkomt en aansluitend vlooien blijkt te hebben?
Het is dan ook verstandig uw hond op tijd preventief te behandelen. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

paged
Berichten laden...
link_magnifier
#383838
off
fadeInDown
loading
#383838
off